Selecteer een pagina
Innovatie is het DNA waar wij op ontwikkelen
innovatie

Net als overal heb je ook in de wereld van vastgoed mensen die op de winkel passen en creatieve geesten die een onbedwingbare drang hebben tot vernieuwen. Waar deze drang vandaan komt is wetenschappelijk niet aan te tonen maar ik denk dat je ermee geboren wordt. Zo ben ik een jaar of 10 geleden begonnen met de ontwikkeling van de FlexxBoxx.

De FlexxBoxx is een designmeubel waar de functies van keuken, badkamer, bergruimte en installaties op een harmonieuze manier samen vloeien. Maar waarom wilde ik zo nodig een nieuw kloppend hart van de woning ontwikkelen? Het is niet zo dat ik persoonlijk of zakelijk gebukt ging onder het juk van de toenmalige traditionele woningrenovatie. Maar toch zei een stemmetje in mij: “dat kan beter!”

FlexxBoxx innovatie

Innovatie is bedenken, verkopen en maken

Dus ik met mijn FlexxBoxxje onder de arm naar Van Diessen Keukens. Deze gerenommeerde keukenproducent uit Veldhoven stond open voor mijn idee dat inmiddels was verworden tot een niet te temmen passie die zelfs mijn nachtrust ernstig in gevaar bracht. Binnen de bestaande volledig geautomatiseerde produktielijn rolde de FlexxBoxx-en als een soort IKEA bouwpakket van de band.

Woningcorporatie Woonbedrijf adopteerde de FlexxBoxx voor een renovatieproject in het Eindhovense stadsdeel Woensel. Een geesteskind kwam tot leven in een studio waar echte mensen wonen die er ook nog eens enorm veel waardering voor hadden. De wereld lag aan mijn voeten. Met FlexxBoxx zou alles er voor iedereen een stukje mooier uit gaan zien. Toch zei een stemmetje in mij: “dat kan beter!” 

Innovatie = stoppen met klein denken!

Een FlexxBoxx dat kan iedereen, maar wat te denken van een FlexxHouse. Dus niet alleen het ei van columbus voor renovatie maar ook de sleutel naar een compact, comfortabele vrij indeelbare woning. 

En langzaam maar zeker, met vallen en opstaan, twijfels, onzekerheden en ongezond veel keuzemomenten ontstond weer iets moois. Een duurzame designwoning die een nieuwe manier van wonen introduceert: een leven waar je samen jezelf kunt zijn.

Samen met architect Frans Maas van KOVOS en mijn dochter Britt van Bitz Media hebben we een prachtig lookbook gemaakt. Een boek om heerlijk bij weg te dromen in de wereld van FlexxHouse.

En je voelt ‘m al aankomen maar ik verklap het toch: we gaan hem binnenkort maken hier in ons eigen Veldhoven. Jij bent de eerste die het hoort. Ik zou zeggen: mondje dicht maar bij gelegenheid gewoon door vertellen!  

Paul Sanders
Auteur: Paul Sanders, Brabants Wonen

Misschien ook interessant

Cést le ton qui fait la musique!

Cést le ton qui fait la musique!

In je werkzame leven zijn er zo van die mensen die bij tijd en wijle op je pad komen. Frans Maas van KOVOS architecten is er gelukkig zo eentje. Als projectleider bij de Gemeente Eindhoven heb ik Frans leren kennen bij de herontwikkeling van de Catharinaschool in het...

Lees meer
Het dilemma van een betaalbare woning

Het dilemma van een betaalbare woning

Nederland verkeert in een woningnoodramp en iedereen schreeuwt moord en brand om betaalbare woningen. De creatieve zoekoptocht naar snelle oplossingen wordt nog eens extra bemoeilijkt door de grote stroom vluchtelingen uit Oekraïne en de rest van de wereld. Hoe kan...

Lees meer
Nut en noodzaak van de woningbouwversnelling

Nut en noodzaak van de woningbouwversnelling

De gemeenteraadsverkiezingen worden volledig overschaduwd door de afschuwelijke gebeurtenissen in Oekraïne. En hiermee vergeleken verwordt bijna elke kwestie in ons kleine kikkerlandje tot een futiliteit. Toch worden deze week wel degelijk de vertegenwoordigers van...

Lees meer